«Έτσι είμαι και σε όποιον αρέσω» ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΜΠΟΥΡΔΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ EVER! Δηλαδή η λογική σας είναι ότι «χέζω σε δημόσιους χώρους, κλέβω και πηδάω το θύμα με σάπια καρότα, όμως είμαι αυθεντικός και πρέπει να με δεχτείτε γι’ αυτό που είμαι»!? Εντάξει μπορεί να υπερβάλω, όμως κατά κάποιο τρόπο αυτό λέτε. Ότι και να κάνω, όπως και να είμαι πρέπει να σέβεστε τα θέλω μου!? ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΤΟ! ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΧΙΜΠΑΤΖΗΔΕΣ… ΠΑΛΙΟ ΟΥΡΑΚΟΤΑΓΚΟΙ!

Οι άνθρωποι δημιουργούν πολυσύνθετες κοινωνικές κατασκευές από οικογένειες μέχρι έθνη για να συντηρούνται και να επιβιώνουν. Έχουν καθιερώσει μία μεγάλη ποικιλία αξιών, κοινωνικών θεσμών, και διαδικασιών, οι οποίες σχηματίζουν τα θεμέλια μίας κοινωνίας. Όταν οι αποφάσεις, η κρίση και ο τρόπος συμπεριφοράς ενός επηρεάζουν τον άλλον, δεν μπορείς να κάνεις ότι σου κατέβει στο κεφάλι εκείνη την ώρα! Αν πάλι το κάνεις, θα δεχτείς τις συνέπειες! Οπότε μην κλαίγεσαι πως δεν σέβονται την προσωπικότητα σου και δεν στηρίζουν την γνώμη σου, όταν ΕΣΥ δεν σέβεσαι τους «κανόνες» που υπάρχουν σε μια σχέση η σε μια ομάδα ατόμων. Πρέπει να προβάλεις μια εικόνα που να δέχεται σεβασμό, αν θέλεις να αφουγκραστούν τις ανησυχίες σου.

Για παράδειγμα σε μια σχέση αν κάνεις ότι κατέβει στο λειψό μυαλό σου δίχως να υπολογίζεις τον άλλον, ΘΑ ΧΩΡΙΣΕΙΣ! Σε μια εταιρία αν δεν συνεργάζεσαι με τους κανόνες της, ΘΑ ΑΠΟΛΥΘΕΙΣ! Είναι όλα τόσο απλά. Μην παθαίνεις κρίσεις υστερίας και συμβιβάσου με το γεγονός ότι θα δέχεσαι τις συνέπειες των πράξεων σου.

Και πάνω απ’ όλα μη γαμιέσαι, δεν σου στερεί κανένας τα δικαιώματα σου και την άποψη σου. Πάντα μπορείς να είσαι ο παπάρας η η καριόλα που θέλεις, απλώς μην περιμένεις ότι θα το εκτιμήσουν οι άλλοι…

Advertisements