Συγχώρα με Θεέ μου που θα φάω το μισό γουρουνόπουλο την ημέρα της σαρακοστής. Αλλά τώρα που θα κάνω τον σταυρό μου σίγουρα θα συγχωρεθούν οι αμαρτίες μου! Θα μπω στον παράδεισο και θα κατουράω από ψηλά εσάς που δεν κάνατε τον σταυρό σας πριν φάτε κρέας αυτές τις άγιες μέρες. ΑΝΤΙΧΡΗΣΤΟΙ!!! και μπλα, μπλα, μπλα…

Δεν έχω χειρότερο, να ακούω τους δήθεν Θρήσκους να κάνουν μαθήματα Χριστιανισμού, ενώ οι ίδιοι υποκρίνονται. Νιώθουν τύψεις πως κάνουν αμαρτία αλλά αν κάνουν σταυρό η εξομολόγηση οι αμαρτίες τους θα διαγραφούν. ΣΙΙΙΓΟΥΡΑ! Απλώς καθησυχάζουν την συνείδηση τους και χάνονται στις αυταπάτες τους.

Αλλά δεν με ενοχλεί τόσο που είναι υποκριτές, βασικά στα παπάρια μου! Με ενοχλεί να κρίνουν τους άλλους που συνειδητά επέλεξαν να μην ακολουθούν κάποιες παραδώσεις η γενικά την θρησκεία. Δεν τους πέφτει λόγος! Αν το νιώθεις το ακολουθείς, αν πάλι όχι ποιος χέστηκε? Ζήσε «ενάρετα» με τα πιστεύω σου και μην ενοχλείς κάποιον που θέλει να φάει σουβλάκι την Καθαρά Δευτέρα.

Πιστεύω πως πρέπει που και που να κάνουμε λίγη αποτοξίνωση από το κρέας για λόγους υγείας, όμως μην λέτε ότι το επιβάλει η ενάρετη ζωή ενός Χριστιανού. Η Ορθοδοξία αναφέρει και άλλα πράγματα εντός της νηστείας, όχι μόνον την αποχή από το κρέας. Είναι και η αποχή από το σεξ, οποιαδήποτε ηδονή, το αλκοόλ, γαλακτοκομικά προϊόντα, αυγά, λάδι, ακόμα και το ψάρι (εκτός από τα μαλάκια και τα όστρακα). ΟΠΟΤΕ ΔΕΝ ΝΗΣΤΕΥΕΙΣ, ΑΠΛΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΡΩΣ ΚΡΕΑΣ!

Εκτός αυτού η συνήθεια της νηστείας υπήρχε πολύ πριν την γέννηση του Χριστού. Από την Αίγυπτο, πέρασε στους Έλληνες και στους Εβραίους και αργότερα το υιοθέτησαν οι Μωαμεθανοί και οι Χριστιανοί ως ενάρετη πράξη των πιστών! Υπήρχε και υπάρχει σε όλους τους πολιτισμούς και σε όλες τις θρησκείες, οπότε πως μπορείς να το θεωρείς Χριστιανική υποχρέωση? Δεν το κατακρίνω απλώς μου είναι αδιάφορο εφόσον δεν το βρίσκω λογικό. Γιατί να καταπιέζω τον εαυτό μου ώστε να φανώ εντάξει σε κάποιους?

Αν ακολουθείς την νηστεία κάνε το σωστά τουλάχιστον. Όχι μόνο για τα μάτια του κόσμου! Δεν δίνεις λογαριασμό σε κανέναν γιατί το κάνεις και δεν κρίνεις κανέναν. Αυτό λέγεται πίστη ΒΛΑΚΑ!

Advertisements