Αγαπητοί ακτιβιστές του Facebook!

Καταλαβαίνω πως σας συγκινούν τα post με σκοπό να σωθεί ένα μωρό η κάποιο ζωάκι. Καταλαβαίνω πως συμπάσχετε και θέλετε να βοηθήσετε και καταλαβαίνω πως το κάνετε με όλη σας την καρδιά. Όμως απαιτώ κ’ από σας να καταλάβετε ότι είσαστε ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΥΤΣΟ και πως με το να κάνετε like σε ένα post δεν θα αλλάξει κάτι. Δεν θα σωθεί κανένα μωρό αν μαζέψετε χίλια like, δεν θα σωθεί κανένα ζωάκι αν μαζέψετε ένα εκατομμύριο like και σίγουρα δεν θα σταματήσει η καταστροφή του Αμαζονίου με το κάνετε share το ανάλογο post. Αντιθέτως με το να επικροτείτε μια τέτοια είδηση χάνετε τα εγκεφαλικά σας κύτταρα. ΑΥΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΩΘΟΥΝ!!!

Επίσης θα ήθελα να αναφέρω ότι βλέπω post που κράζετε εμάς που δεν ασχοληθήκαμε. Πως γράψαμε μια είδηση στ’αρχιδια μας και δεν κάναμε like, με αποτέλεσμα να πεθάνει ένα μωρό. Θα ήθελα να ξέρετε ότι λυπάμαι και πενθώ για το μωρό που δεν σώθηκε. Θα μπορούσα να πατήσω κ’ εγώ like αλλά δεν θα άντεχα να ζω με την ιδέα ότι είμαι εντελώς ηλίθιος και πως πιστεύω στο ότι μου πλασάρει το ίντερνετ.

ΡΕΕΕ ΠΑΤΕ ΚΑΛΑ? Έφτασα στο σημείο να αναρωτιέμαι μήπως εγώ κάνω λάθος αλλά και πάλι δεν έβρισκα καμία λογική εξήγηση. Δεν μπορούσα να δώσω απάντηση στο πως μια ιστοσελίδα θα μπορούσε να συνεισφέρει σε μια τέτοια κατάσταση μαζεύοντας 10,000 like.

Θέλω να ξέρετε ότι υπάρχουν πολλές ιστοσελίδες όπως το «tokoulouri» που δημιουργούν ψεύτικες ειδήσεις με σκοπό να γελάσουν με σας και παράλληλα να βγάλουν κάποια χρήματα. Οπότε βάζουν διαφημίσεις στην ιστοσελίδα τους και γράφουν μια παράλογη παπαριά που θα σας τραβήξει το ενδιαφέρον. Εσείς την πατάτε και αυτοί πάνε διακοπές στην Μύκονο. Όπως και οποιοσδήποτε άλλος εκμεταλλευόμενος της αμεσότητας που του παρέχει το ίντερνετ μπορεί να το κάνει.

Ομως υπάρχουν και έγκαιρες ακτιβιστικές ιστοσελίδες που προσπαθούν για το κοινό καλό. Δεν ανεβάζουν μια είδηση για να μαζέψουν like, ανεβάζουν μια είδηση με σκοπό να ενδιαφερθείτε και να κάνετε μια ρεαλιστική κίνηση που μπορεί να βοηθήσει. Αν θέλετε να συνεισφέρετε ως ηλεκτρονικοί ακτιβιστές πρέπει να ψαχτείτε καλύτερα.

Με πολλή αγάπη, BlogBanger.

Υ.Γ. Αν δω άλλο ένα post δημοσιευμένο από σας, θα έρθω με βαζελίνη στο σπίτι σας!

Advertisements