Κάποιος έχει ταλέντο να χορεύει, κάποιος έχει ταλέντο στα μαθηματικά, κάποιος να τραγουδάει και άλλος πάλι ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΛ@ΚΑΣ. Δεν μπορείς να απαρνηθείς την φύση σου, να χάσεις το ταλέντο σου και να ξεφύγεις από το πεπρωμένο σου. Είναι στο DNA σου και αυτό δεν αλλάζει! Ο μαλάκας δεν είναι μόνο ο χαζός. Ο μαλάκας κρίνεται βάση του χαρακτήρα του. Η συμπεριφορά καθορίζει κάποιον για το τι είναι. Το μόνο σίγουρο ότι αν είσαι μαλάκας μπορείς να φτάσεις ψηλά σε επαγγελματικό επίπεδο. Όταν δεν λογάριαζες φιλίες, τα συναισθήματα των άλλων και δεν σε ενδιαφέρουν οι συνέπειες τότε έχεις τα πτώματα για σκαλοπάτια.

Όμως αυτός ο ταλαίπωρος υπάρχει και στην καθημερινότητα μας. Αυτός που πάντα προσπαθεί να σου γίνει τσιμπούρι, που γνωρίζει όλον τον κόσμο και παρόλα αυτά βγαίνει πάντα μόνος. Ποτέ δεν κατάφερε να στεριώσει σε μια παρέα λόγω του σκατένιου χαρακτήρα του και το πιο τρελό είναι ότι νομίζει πως είναι αστείος, ωραίος και η ψυχή της παρέας (χωρίς παρέα). Ενώ στην πραγματικότητα το χιούμορ του είναι προσβλητικό, είναι χλαπάτσας και σίγουρα δεν γίνεσαι η ψυχή της παρέας με το να ζαλίζεις αρχίδια. Αυτά τα τσιμπούρια είναι ψυχικά άρρωστα και σίγουρα πάσχουν από «κακοήθη ναρκισσισμό».

Τι είναι κακοήθης ναρκισσισμός?

Έτυχε να διαβάσω ένα άρθρο μιας ψυχολόγου για το θέμα αυτό και τον έκανα εικόνα. Περιέγραφε με κάθε λεπτομέρεια τα ελαττώματα του. Λέω τι διάολο? Τον ξέρει? Την πήρα τηλέφωνο και με πέρασε για τρελό (wtf). Το άρθρο έλεγε ότι το άτομο αυτό έχει συγχωνεύσει τις καταστροφικές παρορμήσεις με την συνείδηση του. Δικαιολογεί τα ψέματα, την χειραγώγηση, την υποκριτική συμπεριφορά κλπ ως ευγενείς και σωστές πράξεις. Δηλαδή δεν νιώθει τύψεις όταν προσβάλει κάποιον η όταν λέει ψέματα (ανέφερε και χειρότερα σενάρια (δολοφονίες, βιασμούς κλπ)). Επιδιώκει την προσοχή, έχει αίσθηση δικαιώματος, έντονη ανάγκη για θαυμασμό προς το πρόσωπο του, επίσης έχει την επιθυμία να εκμεταλλευτεί τους άλλους και την έλλειψη αλληλεγγύης.

Ο Τραμπ χαρακτηρίστηκε από δεκάδες ψυχολόγους ως κακοήθης νάρκισσος, ο Χίτλερ επίσης, ο Στάλιν και πολλοί ακόμη που ήθελαν την προσοχή και θαυμασμό των υπολοίπων. Όμως το τσιμπούρι δεν μπορεί να έχει την ίδια εξέλιξη προφανώς λόγο της εποχής και των συνθηκών που δεν το επιτρέπουν. Φανταστείτε να κάνατε παρέα με τέτοιο τύπο. Δεν θα ντρεπόσασταν? Δεν θα τον αποφεύγατε με κάθε τρόπο? Εγώ θα προτιμούσαν να βγω γυμνός στην ομόνοια με ένα λάπτοπ αγκαλιά, παρά να συναναστραφώ μαζί του!

Όμως δεν είναι εύκολο να πεις σε κάποιον ΦΕΥΓΑ ΡΕ ΓΑΜΙΟΛΗ!!! Όσο μαλάκας και να είναι. Όμως παρακαλάμε να κάνει καμιά χοντρή μαλακία για να λυθεί η γλώσσα μας. Πρέπει να σταματήσουμε να τον αποφεύγουμε κάποια στιγμή, έτσι δεν είναι? Αυτός ήταν ο δεύτερος λόγος που σχετίζω τον μαλάκα με τον Τραμπ. Για παράδειγμα όλοι περιμένουν να κάνει χοντρή μαλακία ο «πλανητάρχης»και οι περισσότεροι το θέλουν, ώστε να βρουν αφορμή να του δώσουν πόδι. Κακό είναι ότι δεν σκέφτονται την ζημιά που μπορεί να προκαλέσει η μαλακία του. Άρα τι κάνουμε?

Advertisements