Υπάρχουν κατηγορίες ανθρώπων που δεν πρόκειται να συμπαθήσω ποτέ… Εντάξει δεν είμαι και ο πιο εύκολος άνθρωπος στο κόσμο, όμως κάποιοι δεν πρόκειται ποτέ να μάθουν την σημασία της λέξης «άνθρωπος». Δεν γνωρίζουν τι σημαίνει επικοινωνία, ανταλλαγή ιδεών και κατανόηση των πραγμάτων. Είναι κάθετοι στις απόψεις τους και αλλεργικοί στην άποψη των άλλων και ο διάλογος μαζί τους ΕΙΝΑΙ ΧΑΜΕΝΗ ΥΠΟΘΕΣΗ!!!

Είναι αυτοί οι γεροπαράξενοι (50-60 ετών) «μάγκες» του καφενέ και του κωλόμπαρου που υποβιβάζουν την κοινωνία μας με την ύπαρξη τους. Δεν έχουν ηθική και αρχές, αξίες και ιδανικά και το μόνο που τους χαρακτηρίζει είναι ο ψευτοαντρισμός.

Μπορείς να τον καταλάβεις πολύ εύκολα από την ένδυση του που είναι ίδια και απαράλλακτη. Ίδια δερμάτινα παπούτσια, ίδιο τζιν και ίδιο δερμάτινο μπουφάν κάθε γαμημένη μέρα. Μόνο το τέσσερα κουμπιά ανοιχτό πουκάμισο αλλάζει που και που. Η κολόνια δεν καλύπτει την μπόχα από ένα σημείο και μετά! Το σήμα κατατεθέν του είναι η χρυσή αλυσίδα και μακρύ νύχι στο μικρό δαχτυλάκι για να ξύνει απροκάλυπτα το αυτί του. Πολύ πιθανό να έχει και μουστάκι. Έλα σίγουρα τον ξέρετε…

Ακόμη να καταλάβετε για ποιον μιλάω? Αυτός που κυκλοφοράει με μια Mercedes του 90′ η κάποιο 4χ4. Αυτός που το εισόδημα του προέρχεται από αγροτικές δουλειές η κάποια μικρομεσαία επιχείρηση, που σιγά σιγά χάνεται λόγο της οικονομικής κρίσης και των κακών συνηθειών. Δεν βγάζει όσα έβγαζε όμως τα έξοδα είναι ίδια… ΠΟΥΤΑΝΕΣ ΚΑΙ ΧΑΡΤΙΑ! Ακόμα να τον καταλάβετε?

Στο σπίτι έχει δεμένο ένα ετοιμοθάνατο ντόμπερμαν. Το αφήνει για μέρες νηστικό και διψασμένο μέσα στις ακαθαρσίες του. Απλά ξεχνάει πως έχει σκυλί! Το θυμάται μόνο όταν καυχιέται γι’αυτό στους άλλους κωλομπαράδες για το πόσο άγριο ζώων είναι. Γι’αυτό λέω ότι δεν θα μάθει ΠΟΤΕ τι εστί άνθρωπος.

Επίσης έχει γυναίκα και (δυο) παιδιά και μια γκόμενα που γνώρισε σε κωλόμπαρο. Είναι είκοσι χρόνια νεότερη του και του τα μασάει κανονικότατα. Οι πάντες το ξέρουν, ακόμα και η χαζή γυναίκα του το ξέρει. Αρνείται όμως να τον παρατήσει επειδή φοβάται τι θα πει ο κόσμος. ΤΙΙΙ? Είναι ηλίθια και ένας μπουρτζόβλαχος της αξίζει και έτσι θα συνεχίσει την μίζερη ζωή της.

Δεν θέλω να υποβιβάσω κανέναν πολιτισμό, όμως θα ταίριαζε σε κάποιο απομακρυσμένο χωριό της Αφρικής με κανίβαλους (ακόμα υπάρχουν). Αν δεν φαγωθεί σίγουρα θα γίνει άξιο μέλος της κοινωνίας τους.

Αν θέλετε να διαβάσετε το part1 κάντε κλικ εδώ Μπουρτζόβλαχος.

Advertisements