Είναι κακό να είσαι πιστός/η? Μια ερώτηση που ακούγεται χαζή στ’ αυτιά μας και είναι αυτονόητο πως όλοι (τουλάχιστον οι περισσότεροι) θα απαντούσαμε όχι, δεν είναι κακό να είσαι πιστός/η. Αντιθέτως δείχνει πως έχεις αξίες, πως σέβεσαι τον/την σύντροφο σου και εκτιμάς κάτι που χτίσατε μαζί, τέλος πάντων είσαι ντόμπρος και έχεις μπέσα. Τότε γιατί οι άνθρωποι απιστούν, αφού οι ίδιοι θεωρούν πως είναι λάθος?

Οι περισσότεροι θεωρούν πως φταίει η ΡΟΥΤΙΝΑ!!!

Κάθε μέρα τα ίδια και τα ίδια, δεν υπάρχει κάτι που να προκαλεί το ενδιαφέρον μου πια. Κάθε μέρα ξυπνάω στις 7, φιλάω τον/την σύντροφο μου και πάω στην δουλειά, γυρνάω, τρώω, βλέπω τηλεόραση (αν δεν έχει κάτι ενδιαφέρον ίσως να κάνουμε σεξ) και πέφτω για ύπνο. Αυτή είναι ζωή μου… Ζω σε μια αεικίνητη βαρεμάρα… θέλω να ανέβει η αδρεναλίνη μου στα ύψη, να ζήσω πάλι όπως τότε και μια παράνομη σχέση (έστω της μιας βραδιάς) μπορεί να ταράξει την ζωή μου και πάλι.

Ακούγεται σαν μονόλογος από Λάμψη, όμως αυτό σκέφτονται και τρώγονται με τα ρούχα τους.

Η σκέψη πως το de ja vu θα συνεχίζει να υπάρχει στην σχέση τον/την κουράζει και καταλήγει από την μια στιγμή στην άλλη έχοντας τύψεις, σηκώνοντας από το κρεβάτι κάποιου άλλου. Μάλλον είναι γλυκό το πιοτό της αμαρτίας και η απιστία ιντριγκάρει τον άνθρωπο, του δίνει ένα ενδιαφέρον, μια άλλη πνοή, έστω κ’ αν ξέρει πως θα το μετανιώσει, ξέρει πως ρισκάρει τα πάντα για μια στιγμή.

Κατανοώ ότι είναι δύσκολο να ζεις σε ένα αδιάφορο περιβάλλον, όμως είναι προτιμότερο να απιστήσεις παρά να επενδύσεις στην σχέση με κάτι διαφορετικό, με κάτι που θα σε κάνει να ξεχάσεις την ρουτίνα?

Κακά τα ψέματα η αποκλειστικότητα θέλει θυσίες, θέλει δουλειά για να κρατηθεί μια σχέση υγιή. Τα άτομα κουράζονται επειδή δεν προσπαθούν και δεν βλέπουν προσπάθεια από τον/την σύντροφο τους, με αποτέλεσμα η σχέση να περνάει τέτοιου είδους κρίσεις. Πάντως αν υπάρχει ακόμα κάτι να δένει συναισθηματικά ένα ζευγάρι τότε δεν είναι αργά για μια προσπάθεια. Δώσε και σώσε, που λέμε…

Θες να σου πω και τι να κάνεις??? Ξέρω κ΄γω… Ντύσου πιγκουίνος. Βασικά σκέψου κάτι και ΚΑΝΕ ΤΟ!!! Ότι και να είναι αυτό. Αυτό είναι προσπάθεια!

Αν πάλι δεν σε δένει τιποτα,τοτε ΓΑΜΗΣΕ ΤΑ ΟΛΑ και φύγε… Δεν αξίζει να πετάς τις αξίες σου στα σκουπίδια επειδή φοβάσαι να παραδεχτείς πως όλα τέλειωσαν. Θα κλάψεις λίγο και θα σου περάσει. Τουλάχιστον θα έχεις μια καλή ανάμνηση από την σχέση σου…

Advertisements