Αν νομίζετε ότι ο έρωτας με έρωτα περνάει είσαστε βαθιά γελασμένοι. Το μόνο που θα καταφέρετε είναι να πληγώσετε τον/την σύντροφο σας, με τον οποίον κάνετε μια νέα αρχή. Κυρίως επειδή αδιαφορείτε για τα συναισθήματα του, έχοντας το μυαλό σας ακόμα στον/στην πρώην. Ασχολούμενοι ακόμα με την ζωή του/της (τι κάνει, που πάει, τι ανεβάζει στο facebook κτλ) δεν πρόκειται ποτέ να είσαστε ευχαριστημένοι από την καινούργια αρχή που ενδεχομένως να κάνετε. Τα ψέματα, οι καβγάδες, οι ζήλιες, οι συγκρίσεις πάντα θα υπάρχουν όσο ζείτε με το παρελθόν στο παρών.

Τώρα στο ύφος μας λίγο… ΡΕ ΜΑΛΑΚΙΣΜΕΝΟ! Δεν μπορείς να γράψεις πάνω σε άλλα γράμματα, αν δεν αλλάξεις σελίδα. Το αποτέλεσμα θα είναι ακατανόητο, έτσι γίνεται και με τις σχέσεις. Αν θέλεις να προχωρήσεις και να κάνεις μια νέα αρχή πρέπει να ξεπεράσεις αυτό που συνδέει τον/την πρώην σου με την καθημερινότητα σου. Αν δεν μπορείς… μείνε ελεύθερος/η έως που να νιώσεις έτοιμος/η, μη γεμίζεις τα κενά σου με μια καταδικασμένη σχέση που ενδεχομένως ο/η σύντροφος σου να έχει επενδύσει σε αυτήν. Σε προσέχει, του/της λείπεις, σε αγαπάει και είναι κρίμα ο εγωισμός σου να πληγώσει τα συναισθήματα αυτού του ανθρώπου. Του αλλάζεις την ζωή, τον κάνεις καχύποπτο και απαισιόδοξο στην συνέχεια του. Συγκεντρώσου γιατί η λύση βρίσκεται στην κλοτσά που θα σου δώσω!

Αν δεν μπορείς να βρεις μια λύση με τον εαυτό σου τότε…. Τι? Οι ψυχολόγοι άνεργοι θα μείνουν? Κάνε μια ψυχοθεραπεία να σωθείς, μην επιβαρύνεις άλλο το ανθρώπινο είδος. Τόσα ψυχολογικά προβλήματα μαστίζουν την σύγχρονη κοινωνία (κατάθλιψη, σχιζοφρένεια, διπολική διαταραχή, ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή, κτλ) και θα έχουμε κ’ ανθρώπους σαν εσένα να την τραβάνε πιο πίσω? Λογικέψου, δεν είναι έρωτας. Είναι εμμονή!

Οι άνθρωποι που μένουν κολλημένοι με το παρελθόν μένουν λιγότερο ευχαριστημένοι, έχουν χαμηλότερο δείκτη αυτοπεποίθησης και έχουν πολύ περισσότερες αμφιβολίες για το μέλλον τους. Οπότε σκέψου και πες…

 

 

 

 

 

Advertisements