Πόσο άδικο είναι να χάνεται μια σχέση από βλακείες… Υποτίθεται ότι αυτοί οι δυο άνθρωποι επέλεξαν να είναι μαζί λόγω αγάπης, έρωτα, θέλοντας να μοιράζονται τα ίδια πράγματα, τις ίδιες στιγμές. Όμως ξεχάσανε το πιο σημαντικό κομμάτι του παζλ, την εμπιστοσύνη.

Η απουσία της εμπιστοσύνης σε μια σχέση είναι η ανασφάλεια του ανθρώπου. Αισθάνεται πως δεν είναι ικανός, δεν του αξίζει να έχει τον σύντροφο που έχει. Έτσι κατέχεται από τον φόβο ότι θα τον χάσει. Νιώθει ανεπαρκής και το εκφράζει με εκδηλώσεις ζήλιας, προσπαθώντας να κάνει τον άλλον να νιώσει τόσο άσχημα όσο εκείνος.

Κάποιες φορές υπάρχει η χαρά όταν ο άλλος ζηλεύει, νιώθεις πως σε προσέχει, σε λατρεύει, αισθάνεσαι μοναδικός για τον σύντροφο σου. Όμως είναι έτσι? Γιατί το μικρό καβγαδάκι να μην γίνει μεγαλύτερο κάποια στιγμή? Τα όρια χάνονται πολλές φορές όταν βρίσκεσαι σε κατάσταση θυμού και λίγο απέχει απ’το να σου μιλήσεις άσχημα, να φερθείς άσχημα. ακόμα και να γίνεις βίαιος απέναντι στον σύντροφο σου. Μη το μεταφράζεις ως αγάπη. Είναι ανασφάλεια!

Ο άνθρωπος που ζηλεύει δεν πρόκειται ποτέ να μάθει να αγαπάει σωστά και αν δεν προσπαθήσει να το ξεπεράσει θα είναι δυστυχισμένος και θα κάνει και τους άλλους έτσι. Όσες σχέσεις και να κάνει πάντα στα ίδια θα καταλήγει, μόνος με τον φόβο της ανεπάρκειας. Είναι καταθλιπτικό να μη μπορείς να χαρείς την σχέση σου επειδή είσαι ανασφαλής. Ανέβασε την εκτίμηση σου, μίλα στον σύντροφο σου, ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΤΟ!

Από την άλλη αυτός που δέχεται την ζήλια επανειλημμένα αισθάνεται πιεσμένος και κουρασμένος. Χάνει την όρεξη του να προσφέρει στην σχέση και αν μείνει… μετά από καιρό ίσως καταλήξει κ’ αυτός ανασφαλής. Πως να έχεις εμπιστοσύνη σε κάποιον που δεν έχει σε σένα? Είναι μια κολλητική ασθένεια! Αν δεν το διορθώσετε νωρίς καλύτερα σπάστε πριν να είναι πολύ αργά και γεμίσει ο κόσμος ανασφαλής καθίκια!

Το ίδιο ισχύει αν και οι δυο ζηλεύετε. ΤΟΥΒΛΑ!!! Δώστε χώρο στον άνθρωπο σας, φανείτε ανώτεροι και δείξτε ότι έχετε επίπεδο σαν άνθρωποι που σέβονται τον εαυτό τους. Όμως αν περάσει λίγος καιρός και δεν σας έχει δώσει και ο σύντροφος σας χώρο, άπλα πάρτε τον ΠΟΥΛΟΠΟΥΛΟ και φύγετε! Μην είστε κορόιδα της υπόθεσης και μη βασανίζεστε τσάμπα….

Advertisements