Μετά από τις πρώτες μέρες του καινούργιου χρόνου, αρχίζουμε να μπαίνουμε πάλι σε ένα δύσκολο πρόγραμμα, μας πνίγουν οι σκέψεις και η καθημερινότητα. Τώρα που τελείωσαν οι διακοπές και καταλαβαίνουμε πως θα είναι δύσκολος χειμώνας, μας πιάνει ένας κόμπος ανάμεσα στο στήθος, μια μελαγχολία θα έλεγα και αν υπάρχουν πολλές υποχρεώσεις, θέλεις να μη σου αποσπάει τίποτα την προσοχή. Εχεις έναν στόχο και θέλεις να πετύχεις ακριβώς στο κέντρο του και μια σχέση ενδεχομένως να εμποδίζει την όραση σου για μια καλή βολή. Βάζεις τα πρέπει πάνω από τα θέλω σου και την ευτυχία σου. Έτσι ένα χαλαρό βράδυ σε πιάνει κάτι, παίρνεις την απόφαση και λες: ΝΑΙ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΩ!!! ΘΑ ΧΩΡΙΣΩ!!! Δεν θα αλλάξω γνώμη όσο και να το θέλω. Η επιλογή να χωρίσεις είναι δύσκολη απόφαση αλλά είναι μια επιλογή, σωστή η λάθος θα το δείξει ο χρόνος…

Για κάποιους όμως ο χωρισμός δεν έχει να κάνει με τα πρέπει και τις υποχρεώσεις τους, έχει να κάνει με τα θέλω τους. Βαρέθηκαν να είναι σε μια σχέση τόσο διάστημα, θέλουν να πετάξουν προς άλλες φωλιές, σε άλλα πουλιά. Η σκέψη του χωρισμού, τους έρχεται πριν από τα Χριστούγεννα αλλά δεν έχουν τα κότσια να το κάνουν και να πουν ένα σωστό αντίο όταν πρέπει. Περιμένουν να περάσουν οι γιορτές ώστε να μη μείνουν μόνοι με τον εγωισμό τους. Περνάνε οι μέρες και τους πνίγει το θέλω και παίρνουν την απόφαση να χωρίσουν.

Κάποιοι άλλοι, έκαναν τις διακοπές τους χώρια από το ταίρι τους και καταλάβαν πως δεν τους ένοιαξε και πολύ αν είναι μαζί. Μάλλον τους πνίγει η συνήθεια, φοβούνται να χαλάσουν αυτό που έχουν και τώρα που είχαν περισσότερο χρόνο να σκεφτούν πως εξελίσσεται η ζωή τους, καταλάβαν ότι δεν υπάρχει πια το ενδιαφέρον και ο έρωτας που ένιωθαν. Καιρός είναι να προχωρήσουν στην ζωή τους και να μην τραβάνε τον εαυτό τους και τον άνθρωπο που είναι μαζί, πίσω.

Ο χωρισμός είναι δύσκολη διαδικασία αν υπάρχουν συναισθήματα ακόμα, όμως πρέπει να γίνεται σωστά! Είτε έχεις τα πρέπει σου, είτε έχεις τα θέλω σου, είτε δεν σε νοιάζει πια, πρέπει να σκέφτεσαι τον άλλον και όχι το εγώ σου. Δώσε του να καταλάβει πως νιώθεις και μη ρίχνεις όλο το φταίξιμο πάνω του. Του αξίζει κάτι παραπάνω! Έτσι θα στεναχωρηθεί, θα το καταλάβει και θα του περάσει. Δεν θα τον στιγματίζει σε όλη την ζωή του, ώστε να μην εμπιστεύεται κανέναν.

 

Advertisements