Και καλά…. υπάρχει. Όμως δεν ισχύει για όλες τις γυναίκες αλλά για τις πιο ονειροπόλες που ζουν εκτός πραγματικότητας βάζοντας προτεραιότητα τις σχέσεις που δεν έχουν δοκιμαστεί και όχι τους φίλους τους. Λες να επηρεάζονται από τα παραμύθια? Γιατί αν το καλοσκεφτούμε σε κανένα γνωστό παραμύθι η πρωταγωνίστρια δεν είχε μια φίλη. Η Σταχτοπούτα είχε μια θεια νεράιδα και κάτι κολοκύθες, η Χιονάτη είχε τους νάνους και η Κοκκινοσκουφίτσα ήταν μόνη και έρημη. ΛΕΣ??? Δεν νομίζω…..
Η αντίληψη της για την φίλια διαμορφώνεται από τη οικογένεια της, μέχρι την στιγμή που θα τελειώσει το σχολειό θα έχει πολλούς περιορισμούς, σε αντίθεση με τα αγόρια της οικογένειας. Ο πατέρας σαν γνήσιος μπουρτζόβλαχος έκανε τον γιο και τρελάθηκε, νομίζει πως έκανε τον Ναπολέοντα Βοναπάρτη και θα πάνε να κατακτήσουνε τα διπλανά χωριά, οπότε μεγαλώνει σε μια κοινωνία ξέροντας ότι είναι το αδύναμο φύλο που χρειάζεται προστασία. Έτσι η φιλία της διαρκεί μέχρι τον πρώτο γκόμενο που θα νομίζει πως είναι ερωτευμένη μαζί του, ότι είναι ο πρίγκιπας που θα την πάρει μακριά από το κάστρο και τον δράκο πατέρα της (όσο και να τον αγαπάει και να του έχει αδυναμία, είναι αυτός που της βάζει περιορισμούς). Και η προγκομενικη φίλη της είναι στην ίδια κατάσταση, απλά δεν έχει βρει ακόμα τον υποτιθέμενο πρίγκιπα, επειδή είναι πιο άσχημη και μίζερη από εκείνη. Επομένως ο πατέρας που της λέει όχι στο να βγει με τον Μπάμπη για ένα καφεδάκι, της βάζει υποσυνείδητα την σκέψη να του πει ψέματα την επόμενη φορά, έτσι η ηρωίδα μας βάζει για κάλυψη την κολλητή της, που και αυτή αναγκάζεται να πει ψέματα στους δικούς της.Αρχίζουν οι πρώτοι τσακωμοί όταν η μια καλύπτει την άλλη, λέγοντας διαφορετικά ψέματα με κακή συνεννόηση μεταξύ τους. Κάπως έτσι ξεκινάνε οι παρεξηγήσεις, σε κανέναν δεν αρέσει να βρίσκετε στην γωνία και στην συνέχεια υπάρχει αντίδραση. Μερικές γυναίκες λυγίζουν πολύ εύκολα σε μικρή πίεση και προδίδουν την φίλη τους, ώστε να βγουν από την δύσκολη θέση. Η λέξη φιλία χάνει την σημασία της, αυτό γίνεται συνήθως σε μικρότερες ηλικίες όταν είναι ακόμα στο σχολείο και φοβούνται την αντίδραση των γονιών τους.

Μετά την αποφοίτηση έχουν περισσότερη ελευθερία και αν αντέξανε τον πρώτο γύρο δύσκολα να αντέξουν τον δεύτερο. Έρχεται μια πιο σοβαρή σχέση με αγόρι και τα κορίτσια βρίσκονται όλο και πιο σπάνια μεταξύ τους, όχι επειδή δεν το επιτρέπει ο γκόμενος, απλά περνάει καλύτερα μαζί του η μάλλον φοβάται να τον αφήσει μόνο του, μπας και γυρίσει να κοιτάξει καμία άλλη. Αρχίζουν και υπάρχουν παράπονα και ανασφάλειες για την φιλία τους, οπότε μέχρι να βρει και η άλλη έναν γκόμενο και να χαθούν τελείως, υπάρχει η τυπική φιλία. Δηλαδή όταν βρίσκονται στον ίδιο χώρο λένε ένα γεια και ρίχνουν ένα χαμογελάκι, ξέροντας ότι όλα τελείωσαν.

Advertisements