Φίλε προβληματικέ!!! Πιστεύεις στο μάτι? Πιστεύεις ότι κάποιος που σου λέει μια καλή κουβέντα η σε κοιτάει (με ζήλο), θέλει να σου κάνει κακό? Μπορεί και να θέλει!!! Όμως πρέπει αυτό να επηρεάζει αρνητικά την υγεία σου και να νομίζεις πως γίνεται με κάποιο μεταφυσικό τρόπο? Δεν νομίζω… και μην ψωνίζεσαι…

Η λογική του ανθρώπου ώστε να μπορεί να εξηγεί κάποια πράγματα έχει ένα ταβάνι, μετά το ταβάνι ξεκινάνε τα μπαρμπούτσαλα για το μεταφυσικό, η τύχη και η πίστη σε κάτι ασύλληπτο για τον άνθρωπο. Το μάτιασμα λοιπόν είναι πολύ κάτω από το ταβάνι της λογικής του μέσου ανθρώπου, είναι άπλα μια κακή συνήθεια που την ενστερνιστήκαμε από τον περίγυρο μας και κυρίως από τους γηραιότερους, που φανατίζονται με κάτι τέτοια κάνοντας τα τρόπο ζωής τους. Δεν είναι κακό να πιστεύουμε σε κάτι πέρα από την λογική μας, κακό είναι να φανατιζόμαστε και να μας επηρεάζει το κάθε συμπτωματικό συμβάν αρνητικά, βάζοντας την ψυχολογία μας σε τέτοια κατάσταση που να επηρεάζει και την σωματική μας υγειά. Δεν φτάνει που κλαίγεσαι ότι κάποιος σε ζηλεύει για τα κάλλη σου και την ομορφιά σου, αρχίζεις να έχεις άγχος, ταχυπαλμίες, έντονους πονοκεφάλους και πολλά άλλα που τα προκαλείς με το μυαλό σου. Το μυαλό είναι μεγάλη δύναμη.

Υπάρχουν στιγμές που αφαιρείσαι, που ξεχνάς, που κάνεις λάθη, επίσης υπάρχουν οι συμπτώσεις και δεν χρειάζεται για το δικό σου ενδεχομένως λάθος η μια σύμπτωση να κατηγορείς κάποιον άλλον. Πλέον ακούγοντας μια καλή κουβέντα που έχει σχέση με σένα, αυτόματα αγχώνεσαι και υποσυνείδητα πιστεύεις ότι κάτι θα συμβεί και οδηγείς τον εαυτό σου προς το λάθος που επρόκειτο να κάνεις. Είναι σαν τα παιχνίδια που κάνουν οι μενταλιστ μαντεύοντας κάτι που σκέφτεται κάποιος από το κοινό, δηλαδή ένα όνομα η έναν αριθμό. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΓΕΙΑ, ΕΙΝΑΙ MIND GAME!!! Κοινός παιχνίδια που παίζουν με το μυαλό του ανθρώπου, χωρίς να μπορεί να τα συλλάβει ο νους του.

Σταμάτα να είσαι μίζερος και να σε επηρεάζουν οι άλλοι. Αν έχεις πονοκέφαλο πάρε ασπιρίνη, μην παίρνεις την θεια σου στο χωριό να σε ξεματιάσει. ΑΝΤΕ ΜΠΡΑΒΟ!!!

 

Advertisements