Θυμάμαι εκείνες τις ιστορίες που μου έλεγαν οι παππούδες μου και διάφορα άλλα γερόντια, για τα υπερφυσικά φαινόμενα που γινόντουσαν στην εποχή τους. Ιστορίες με διαβόλους που ήθελαν να τους διαφθείρουν και τους αγγέλους να προσπαθούν να τους δώσουν ένα σημάδι σωτηρίας. Έτσι έμαθαν και έτσι πορεύονται μέχρι την στιγμή που θα πεθάνουν και απ’ολες τις μπούρδες που έλεγαν, το μόνο που μπορώ να κρατήσω είναι η μαλακία που έχουμε στο κεφάλι μας και την ανάγκη να εξηγήσουμε το κάτι άσχημο η το περίεργο με παραλογια, μόνο και μόνο επειδή μας βολεύει εκείνη την στιγμή. Γεμίζουμε το μυαλό μας με προκαταλήψεις και καταλήγουμε να τις έχουμε ως συνήθειες πλέον.

Μη βάζεις ανάποδα το ψωμί γιατί θα τιμωρηθείς με πείνα, μη δώσεις ποτέ μαχαίρι από χέρι σε χέρι γιατί θα τσακωθείτε, αν δεις μια μαύρη γάτα να περνάει τον δρόμο, θα είσαι κακότυχος για κάποιο διάστημα η και για καλό: σταυρώνοντας τα δάχτυλα σου για καλή τύχη, κλπ. Το πιο κορυφαίο που έχω ακούσει είναι: όταν σφυρίζεις καλείς τον σατανά στο σπίτι σου… Βαριέσαι να πιεις μόνος σου καφεδάκι το πρωί όταν ξυπνάς? Σφύρα τώρα και θα έρθει ο σατανάς! Καλό για σλόγκαν. Μπορεί να έχει και καρτούλα με τύπους σφυρίγματος για διαφορετικές καταστάσεις.

Σώνει και ντε προσπαθούμε να υποβιβάσουμε την λογική μας, να μπούμε σε κατάσταση ηλιθιότητας και προκατάληψης. Μονοί μας βάζουμε τα χέρια μας και βγάζουμε τα ματιά μας, με τις ηλίθιες ιστορίες που έβγαλε κάποτε κάποια ΣΚΑΤΟΓΡΙΑ σε κάποιο χωριό, επειδή δεν μπορούσε να εξηγήσει γιατί το φαγητό της, της βγήκε ανάλατο. Σίγουρα θα φταίει η μαύρη γάτα που είδε να περνάει το δρόμο η ο διάβολος που ήθελε να της κάνει χουνέρι…

Όταν γεμίζουμε το κεφάλι μας με κάποια παράλογα πράγματα που ακολουθεί η πλειοψηφία, αρχίζουμε να τα θεωρούμε σωστά και είναι λογικό να τα ακολουθούμε υποσυνείδητα σε όλη την διάρκεια της ζωής μας. Τα βλέπουμε να γίνονται και εντυπωσιαζόμαστε χειροκροτώντας την κάθε προκατάληψη που ακολουθήσαμε.

  Πρέπει να εξελισσόμαστε πιο γρήγορα για να αντιμετωπίζουμε σωστά διάφορες καταστάσεις αλλά όσο πιστεύουμε στις διάφορες ηλιθιότητες και τις μεταδίδουμε, δεν θα μπορέσουμε ποτέ να φτάσουμε εκεί που πρέπει σε επίπεδο νοημοσύνης.
Οι γέροι έχουν την δικιά τους νοοτροπία και την δικιά τους σκέψη και λόγο ηλικίας είναι αδύνατο να αναθεωρήσουν, να μπορούν να καταλάβουν ότι τόσα χρόνια είχαν λάθος αντίληψη. Αντιθέτως το πείσμα τους με τα χρόνια μεγάλωσε και οι ιδέες τους έχουν γίνει ο τρόπος ζωής τους. Τον τρόπο αυτόν προσπαθούν να περάσουν και στις επόμενες γενιές. ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΟ!!!
Advertisements